سلام من دیابت نوع دو دارم قرص میخورم دبشب قندم اخر شل ۱۷۰ بود خوابیدم صبح ناس

:robot: سوال ثبت‌شده از چت هوشمند

سوال کاربر:

سلام من دیابت نوع دو دارم قرص میخورم دبشب قندم اخر شل ۱۷۰ بود خوابیدم صبح ناستا هم ۱۶۷ شد چرا تغبیر نکرده اگر کبدم قند تولید میکنه راه حل چیه واگر هورمون استرس تولید میشه راه حل چیه؟

:satellite_antenna: کانال: :globe_with_meridians: وبسایت
:one_o_clock: زمان: ۱۴۰۵/۵/۳۱, ۹:۵۲:۵۰
:id_button: شناسه چت: bcaf6673-1e80-457b-a015-12a28efeffc3

این تاپیک خودکار توسط سیستم چت هوشمند CRM ایجاد شده است.
لطفاً پاسخ را در همین تاپیک ارائه دهید.

سلام. اینکه قند خون شما شب قبل ۱۷۰ بوده و صبح ناشتا هم ۱۶۷ شده، به این معنی نیست که بدن حتماً همان مقدار قند را نگه داشته؛ بلکه در دیابت نوع ۲ چند مکانیسم می‌توانند باعث بالا ماندن قند صبحگاهی شوند.

:small_blue_diamond: یکی از علت‌ها تولید قند توسط کبد است
در حالت طبیعی، کبد هنگام ناشتا بودن مقدار مشخصی قند تولید می‌کند تا انرژی بدن تأمین شود. اما در دیابت نوع ۲ به دلیل مقاومت به انسولین، ممکن است کبد بیش از نیاز قند وارد خون کند و بدن نتواند آن را به‌خوبی کنترل کند.

:small_blue_diamond: پدیده سحرگاهی (Dawn phenomenon)
در ساعات نزدیک صبح، هورمون‌هایی مثل کورتیزول و هورمون رشد افزایش پیدا می‌کنند تا بدن برای بیدار شدن آماده شود. این هورمون‌ها می‌توانند باعث افزایش قند خون شوند و در افراد دیابتی که پاسخ انسولینی مناسب ندارند، این افزایش بیشتر دیده می‌شود.

برای بهتر شدن قند صبحگاهی معمولاً این موارد کمک‌کننده هستند:

:white_check_mark: شام سبک‌تر و با کربوهیدرات کنترل‌شده (مثلاً کاهش حجم برنج، نان سفید، سیب‌زمینی یا غذاهای پرکربوهیدرات در وعده شب)
:white_check_mark: اضافه کردن سبزیجات و پروتئین کافی به شام
:white_check_mark: پیاده‌روی کوتاه بعد از شام (در صورت نداشتن منع پزشکی)
:white_check_mark: خواب کافی و منظم، چون کم‌خوابی و استرس می‌توانند مقاومت به انسولین را بیشتر کنند
:white_check_mark: کاهش وزن در صورت اضافه وزن، چون یکی از مؤثرترین راه‌ها برای کاهش مقاومت به انسولین است

:small_blue_diamond: اهمیت مشاوره تغذیه در دیابت
در دیابت نوع ۲ فقط مقدار قند مصرفی مهم نیست؛ زمان مصرف غذا، مقدار کربوهیدرات، ترکیب وعده‌ها و حتی زمان فعالیت بدنی روی قند ناشتا اثر دارند. متخصص تغذیه می‌تواند با بررسی الگوی قند خون و برنامه غذایی شما، تغییرات دقیق‌تری پیشنهاد دهد.

:sparkles: هر تغییری از آگاهی آغاز می‌شود.
همراه شما در مسیر بهبود با رویکرد تغذیه و پزشکی فانکشنال در کتونیا.

:stethoscope:زهرا گوهری | متخصص تغذیه و رژیم درمانی (ت 11070)
متخصص تغذیه و سبک زندگی در پلتفرم کتونیا
:link: مشاهده پروفایل من در کتونیا (با خانم گوهری بیشتر آشنا شوید • سبک زندگی کتونیا)