روش استفاده از دانه چیا چگونه است؟

روش استفاده از دانه چیا چگونه است؟ آیا حتما باید خیس بخوره؟

بله، بهتره دانه چیا حتماً قبل از مصرف خیس بخوره. چون این کار هم برای سلامت دستگاه گوارش مفیده و هم باعث افزایش جذب مواد مغذی می‌شه.
چرا باید دانه چیا رو خیس کرد؟
چیا وقتی با آب تماس پیدا می‌کنه، یک ژل طبیعی دورش تشکیل می‌شه (تا ۱۰ برابر وزن خودش آب جذب می‌کنه). این ژل برای سلامت روده‌ها، یبوست، و احساس سیری خیلی مفیده.

از طرفی وقتی دانه چیا خشک خورده بشه و بعد در معده متورم بشه، ممکنه مشکل‌ساز بشه (مخصوصاً اگر خوب نجویده بشه یا همراه آب کم مصرف بشه).
همچنین خیس‌کردن چیا به آزاد شدن بهتر ترکیبات مفیدی مثل امگا ۳، فیبر محلول و آنتی‌اکسیدان‌ها کمک می‌کنه.

روش خیس کردن دانه چیا:

نسبت معمول: ۱ قاشق غذاخوری چیا + ۳/۴ لیوان (حدود ۱۵۰ میلی‌لیتر) آب
زمان: حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه (ولی اگر چند ساعت یا یک شب بمونه بهتره)
می‌تونی با:

  • آب ساده
  • آب میوه طبیعی
  • شیر یا شیر گیاهی

مخلوط کنی.

آیا میشه چیا رو خشک مصرف کرد؟

بله، اما فقط در صورت جویدن کامل و نوشیدن آب کافی. مثلاً می‌تونی روی سالاد، سوپ، یا ماست بریزی. اما بهترین و ایمن‌ترین حالت، مصرف به‌صورت خیس‌خورده است.

هانیه ایرانی
کارشناس ارشد تغذیه بالینی
شماره نظام پزشکی ت-۷۳۰۷

سرکار خانم ایرانی خیلی از پاسخ شما متشکرم، بسیار کامل و جامع بود

دوستان می پرسند که: اگر دانه چیا در آب جوش بریزیم که اشکالی نداره؟

یا لزوما باید اب سرد باشه؟

بازهم ممنون از پاسختون

خواهش می‌کنم
پیشنهاد میشه در آب سرد یا ولرم خیس بشه چون در آب داغ ممکنه برخی ترکیبات حساس به حرارت مانند امگا-۳ آسیب ببینه.