کربوهیدرات شماری و دیابت

یک فرد دیابتی چطور میتواند کربوهیدرات شماری انجام دهد؟

کربوهیدرات شماری چیه؟
کربوهیدرات‌ها بیشترین تأثیر رو روی قند خون دارن
وقتی دیابتی‌ها میزان کربوهیدرات مصرفی‌شون رو کنترل می‌کنن، راحت‌تر می‌تونن قند خون‌شون رو مدیریت کنن
در روش “کرب شماری”، فرد مقدار گرم کربوهیدرات موجود در هر وعده رو حساب می‌کنه و طبق اون، دوز انسولین مورد نیاز یا دریافتی غذایی‌ روزانه ش رو تنظیم می‌کنه

مراحل انجام کربوهیدرات شماری برای دیابتی‌ها:
۱. شناخت منابع کربوهیدرات:
شامل نان، برنج، میوه، شیر، ماست، سیب‌زمینی، حبوبات، بیسکویت، شیرینی، آب‌میوه و… هستن.

یادگیری “واحد کربوهیدرات”:
هر ۱ واحد کربوهیدرات = ۱۵ گرم کربوهیدرات
مثلاً:
۱ برش نان سنگک (یک کف دست بدون انگشت) = ۱۵ گرم
۱ عدد سیب متوسط = ۱۵ گرم
نصف لیوان برنج پخته = ۱۵ گرم
۱ لیوان شیر = ۱۲-۱۵ گرم

استفاده از جدول جانشینی یا اپلیکیشن های مخصوص:
فرد می‌تونه از جدول کربوهیدرات مواد غذایی رو پیدا کنه

یادداشت کردن غذاها و مقدار کربوهیدرات:
بیمار بهتره هر روز وعده‌هاش رو یادداشت کنه تا بعد از مدتی بتونه چشمی هم مقدارها رو تشخیص بده

تعیین مقدار مجاز روزانه:
با توجه به شرایط فرد، سن، جنس، داروها،انسولین و.. توسط متخصص تغذیه تعیین میشه

هماهنگی با انسولین:
فرد باید با متخصص تنظیم کنه که برای هر ۱۵ گرم کربوهیدرات، چند واحد انسولین نیاز داره (مثلاً ۱ واحد انسولین برای هر ۱۵ گرم)