آیا پودر هسته ی خرما برای درمان دیابت اثرگذار است؟
پودر هسته خرما یکی از ترکیبات طبیعیای هست که در سالهای اخیر حسابی مورد توجه قرار گرفته، بهخصوص برای دیابتیها. تحقیقات نشون دادن که مصرفش میتونه تا حدی به کاهش قند خون کمک کنه، اما حتما باید به عنوان مکمل در کنار دارو و رژیم غذایی باشه، نه جایگزین اونها و با مصرف سر خود
هسته خرما سرشار از پلیفنولها، فیبر، فلاونوئیدها و اسیدهای چرب مفید هست. این ترکیبات باعث کاهش التهاب، بهبود مقاومت به انسولین، کاهش جذب قند و تنظیم چربی خون میشن
مطالعاتی هم انجام شده
مثلاً در یک تحقیق روی موشهای دیابتی دیده شده که مصرف پودر هسته خرما باعث کاهش قند خون و چربی خون شد. حتی توی یک مطالعه انسانی ایرانی، مصرف این پودر به مدت ۸ هفته باعث کاهش قند خون ناشتا و HbA1c شد. البته چون نمونه کوچیک بوده، هنوز نمیتونیم با قطعیت بگیم که برای همه بیماران این اثر رو داره
مصرفش معمولاً به شکل پودر آسیابشدهست. میشه ۱ تا ۲ قاشق چایخوری به ماست و.. اضافه کرد و یا به صورت دمنوش و حتی در تهیه نان و شیرینی رژیمی استفاده کرد.
مصرف زیادش ممکنه باعث یبوست یا ناراحتی گوارشی بشه و در زمانیکه بیمار داروهای قند خون مصرف میکنه، ممکنه پودر هسته خرما اثر اون داروها رو قویتر کنه و افت قند بده. پس بهتره زیر نظر متخصص استفاده بشه، مخصوصاً اگه فرد بارداره یا دارو مصرف میکنه