خورش بامیه بامرغ

خورش بامیه با مرغ (مناسب برای دیابت) :shallow_pan_of_food::
یک خورش خوشمزه، کم کربوهیدرات و پرپروتئین که قند خون را به آرامی افزایش میدهد.

مواد لازم (برای ۴ نفر)::memo:

  • مرغ بدون پوست (ران یا سینه): ۵۰۰ گرم
  • بامیه تازه یا منجمد: ۴۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی رنده شده: ۲ عدد (یا رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری)
  • پیاز متوسط: ۱ عدد (خردشده)
  • سیر: ۲ حبه (خردشده)
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، نمک ید دار تصفیه شده، فلفل سیاه، دارچین: به میزان لازم
  • آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری
  • زیره: ۱ قاشق چایخوری
  • آب: ۲ پیمانه

طرز تهیه👇🏻:

۱. تفت دادن مرغ و پیاز:

  • در یک قابلمه، روغن را گرم کنید.
  • پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
  • سیر و مرغ را اضافه کنید و با زردچوبه، نمک و فلفل مزه دار کنید.
  • مرغ را تا زمانی که سطح آن کمی بسته شود، تفت دهید.

۲. افزودن گوجه و بامیه:

  • گوجه رنده شده (یا رب گوجه) را اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه تفت دهید.
  • بامیه‌ها را اضافه کنید.
  • زیره و دارچین را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

۳. پخت خورش:

  • آب را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد (حدود ۳۰-۴۰ دقیقه).
  • در آخر، آبلیمو را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر بگذارید جا بیفتد.

چرا این خورش برای دیابت مناسب است؟
:white_check_mark: فیبر بالا: بامیه و گوجه فرنگی به کنترل قند خون کمک میکنند.
:white_check_mark: پروتئین بدون چربی: مرغ بدون پوست، قند خون را ثابت نگه میدارد.
:white_check_mark: کم کربوهیدرات: این خورش بدون سیب زمینی و با حداقل رب گوجه تهیه شده است.


:dizzy:نکات مهم:

  • اگر بامیه تازه است، قبل از پخت کمی با نمک و آبلیمو تفت دهید تا لعاب آن کمتر شود.
  • این خورش را میتوان با مقدار کمی نان سبوسدار یا برنج قهوه‌ای سرو کرد.
1 پسندیده

با سلام
رسپی ارائه شده مفید و کاربردیه فقط اطلاعات بیشتری از بامیه اینجا میذارم و ضمنا اینکه وقتی یک رسپی مفید در نظر گرفته میشه به این معنا نیست که نامحدود میتونید از اون غذا استفاده کنید، همچنان باید در محدوده ی رژیم دریافت بشه چون افزایش کالری دریافتی هم میتونه به نوبه ی خودش مشکل ساز بشه.

بامیه یکی از سبزیجات مفیدیه که می‌تونه تأثیر مثبتی روی قند خون داشته باشه، به‌ویژه برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که نگران سطح قند خونشون هستن. چند تا نکته کلیدی در مورد بامیه و تأثیرش روی قند خون:

1.فیبر بالا: بامیه سرشار از فیبر محلوله، که می‌تونه جذب قند رو در دستگاه گوارش کند کنه و باعث بشه قند خون بعد از غذا کمتر و آهسته‌تر بالا بره.

2.شاخص گلیسمی پایین: بامیه شاخص گلیسمی (GI) پایینی داره، یعنی بعد از خوردنش، قند خون رو سریع بالا نمی‌بره.

3.مواد مؤثر مثل پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها: این ترکیبات می‌تونن حساسیت به انسولین رو بهبود بدن و استرس اکسیداتیو رو کاهش بدن، که هر دو برای کنترل قند خون مفید هستن.

ریحانه پورمومنی
مشاور تغذیه و رژیم درمانی
ش.ن.پ: ۱۰۰۱۳_ت

1 پسندیده