خورش خلال🥘
مواد لازم:
سینه مرغ : ۴۰۰ گرم
پیاز : ۳ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی : ۱.۵ ق غذا خوری
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
گلاب : ۲ ق غذا خوری
زعفران: به مقدار لازم
لیموعمانی: ۳ عدد
چوب دارچین: 1 عدد
زرشک سیاه: ۱۵ گرم
آبلیمو به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
مراحل تهیه:
1مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید سینه مرغ را بدون استخوان کنید و به صورت مکعبی مثل گوشت خرد کنید. خلال ها را خوب بشورید و داخل یک کاسه بریزید و با گلاب و زعفران و کمی آب خیس کنید تا طعم گلاب به خورد خلال برود، بهتر است یک شب یا ۲ ساعت خلال خیس بخورد.
2مرحله دوم: تفت دادن
در ادامه باید پیاز ها را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی نمک و زردچوبه و مقدار خیلی کمی روغن تفت دهید تا سبک شود و بعد سینه مرغ را اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ تغییر رنگ دهد.
3مرحله سوم: پخت مرغ
در ادامه باید رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب نیز از بین برود و بعد خلال بادام خیس خورد را نیز اضافه کنید و خوب تفت دهید و کمی آب جوش روی خورش بریزید تا روی مرغ ها را بگیرید سپس چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید تا بجوش بیاید و برای نیم ساعت پخته شود.
4مرحله چهارم: تهیه خورش خلال با مرغ
در ادامه باید لیمو عمانی ها که از یک ساعت قبل داخل آب ولرم خیس کردید به خورش اضافه کنید و برای ۲ ساعت زمان دهید تا خورش خیلی ریز بجوشد و کاملا جا افتاده و بدون آب شود و در انتها باید چوب دارچین را خارج کنید و نمک و کمی آبلیمو به دلخواه اضافه کنید و سپس زرشک سیاه یا قرمز را تفت دهید و به خورش اضافه کنید و به همراه برنج سرو کنید. نوش جان
توصیه تغذیهای:
برای افزایش ارزش تغذیهای این غذا و جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون، بهجای برنج سفید بهتر است از گزینههای زیر استفاده شود:
برنج قهوهای(سبوسدار)
یا مخلوط برنج با حبوباتی مانند عدس یا لوبیا چشمبلبلی