من یک فرزند دیابتی دارم. چطور میتونم طرز تهیه ی پیتزا رو طوری تغییر بدم که مناسب فرزندم باشه و قندش بالا نره؟
طرز تهیه پیتزای مناسب کودک دیابتی:
-
خمیر سالم:به جای آرد سفید از آرد جو دو سر کامل یا آرد بادام + تخم مرغ استفاده کنید
یا اگر اهل نون درست کردن نیستید
از لواش سبوسدار نازک یا نون ترتیلا سبوسدار برای کف پیتزا استفاده کنید -
سس پیتزا:
سس گوجهی بدون قند با گوجهفرنگی تازه + سبزیجات معطر
بدون شکر، بدون کچاپ -
مواد میانی (پروتئین و فیبر بالا):
سینه مرغ ریشریششده یا گوشت چرخکرده گوساله کمچرب
قارچ، فلفل دلمهای، اسفناج، زیتون، ذرت کم (در حد ۱ قاشق غذاخوری)
اگه فرزندتون مشکلی با لاکتوز نداره: پنیر موزارلای کمچرب یا پنیر پیتزای کم چرب -
افزودن چربی سالم:
کمی روغن زیتون روی مواد رو فراموش نکنید
کمک میکنه قند خون بعد از غذا آرومتر بالا بره -
پخت:
در فر با حرارت ۱۸۰ درجه، ۱۵–۲۰ دقیقه یا در ماهیتابه بدون روغن روی شعله ملایم با در بسته
ترفند طلایی:
یک قاشق غذاخوری سبوس گندم یا پودر چیا داخل خمیر یا روی مواد بریز—فیبر بالاتر، قند پایینتر بعد از خوردن!
مقدار مناسب برای کودک دیابتی:
بسته به سن و سطح قند خون، بهتره:
بهجای پیتزای کامل، یک یا دو تکه متوسط + سالاد کنار پیتزا
نوشیدنی همراه: دوغ بدون نمک یا آب ساده با لیمو مصرف شه
نوش جان