یکی از صحبت ها این هست که در تحقیقات جدید اثبات شده که مصرف انبه در دیابت نوع دو میتواند باعث کاهش مقاومت به انسولین بشود. میخواهیم بدانیم آیا این موضوع واقعیت علمی دارد؟
بله: انبه دارای ترکیباتی مثل منگیفرین (mangiferin) هست که طبق تحقیقات میتونه بهبودهایی در حساسیت به انسولین ایجاد کنه، یعنی کمک میکنه انسولین کارش رو بهتر انجام بده و مقاومن به انسولین در بدن کاهش پیدا کنه
اما انبه خودش مقدار نسبتاً بالایی قند طبیعی داره (کربوهیدرات ساده)، که برای فرد دیابتی مخصوصاً در رژیمهای کنترل قند یا رژیمهای کمکربوهیدرات باید محدود بشه
طعم شیرین انبه ناشی از وجود فروکتوز، گلوکز و ساکاروز است، که میتواند سیگنالهای طعمی شیرین به مغز بدهد و هوس شیرینی را در بدن تقویت کنه
مصرف انبه میتواند سریع سهم قابل توجهی از کربوهیدرات مجاز روزانه را پر کنه
همچنین، مصرف میوههای با طعم شیرین ممکن است باعث فعال شدن مجدد مدارهای پاداشدهی مغز به شیرینی شود و ولع به مصرف قند را زیاد میکنه
خطرات احتمالی مصرف زیاد انبه با هدف کاهش قند خون در افراد دیابتی:
افزایش ناگهانی قند خون (اگر حجم مصرف کنترل نشه)
کند شدن روند تطبیق بدن به استفاده از چربی بهعنوان منبع سوخت
افزایش اشتها به مواد شیرین و اختلال در کنترل اشتها
انبه داروی دیابت نیست!
در مراحل اولیه کنترل قند بهتره انبه حذف بشه و یا بسیار محدود استفاده شه و مقدار مصرف زیر نظر متخصص تغذیه باشه