روش کنترل دیابت

مهم ترین چالش برای عزیزان مبتلا به دیابت این است که:

روش کنترل دیابت

چیست؟

:herb: :point_down:

1 پسندیده

کنترل دیابت نیاز به ترکیب چندین رویکرد برای مدیریت قند خون و جلوگیری از عوارض دارد. برخی از روش‌های اصلی کنترل دیابت شامل موارد زیر هستند:

1. رژیم غذایی مناسب: تغذیه سالم و متعادل می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند. مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین، کاهش مصرف قند و کربوهیدرات‌های ساده، و افزایش مصرف فیبر از جمله نکات مهم است.
  2. ورزش منظم: فعالیت بدنی به بهبود حساسیت بدن به انسولین و کاهش قند خون کمک می‌کند. حداقل ۳۰ دقیقه ورزش متوسط مانند پیاده‌روی روزانه توصیه می‌شود.
  3. کنترل وزن: کاهش وزن می‌تواند تأثیر زیادی در کنترل قند خون و جلوگیری از مشکلات ناشی از دیابت داشته باشد.
  4. دارو درمانی: بسته به نوع دیابت (دیابت نوع 1 یا نوع 2)، استفاده از داروها یا انسولین ضروری است. پزشک می‌تواند داروهای مناسب را تجویز کند.
  5. کنترل استرس: استرس می‌تواند قند خون را افزایش دهد، بنابراین روش‌هایی مانند مدیتیشن، تنفس عمیق یا یوگا می‌تواند کمک کننده باشد.
  6. مانیتورینگ قند خون: اندازه‌گیری منظم قند خون برای پیگیری وضعیت و تنظیم رژیم درمانی بسیار مهم است.
  7. دوری از سیگار و الکل: مصرف سیگار و الکل می‌تواند بر کنترل دیابت تأثیر منفی بگذارد، بنابراین توصیه می‌شود از این موارد پرهیز شود.
  8. مراجعه منظم به پزشک: پیگیری مداوم وضعیت سلامت و انجام آزمایشات لازم برای بررسی عوارض دیابت مهم است.
    هانیه ایرانی
    کارشناس ارشد تغذیه بالینی
    نظام پزشکی ت-۷۳۰۷
3 پسندیده

سلام خدمت خانم دکتر ايراني من فکر میکنم خیلی از دوستان دیابتی از جمله خود من آگه روشن تغذیه مون درست بشه دیابت هم شاید کنترل بشه سئوال من اینه قند خون ناشتا از ۱۷۰یا بعضی روزها تا بالای ۲۰۰باشه چه غذایی برای صبحانه این بیمار توصيه می‌کنید ومیزان دوز انسولين این بیمار چقدر باید دریافت کنه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید خانم دکتر

باسلام و عرض ادب
افزایش قند خون در حالت ناشتا می‌تونه تحت تاثیر عوامل مختلف ایجاد بشه. به عنوان مثال مصرف وعده نامناسب در شب گذشته، یا مصرف دیرهنگام شام، یا عدم تنظیم درست دز داروها. برای پیشگیری از عوارض دیابت توجه به تغذیه و دز و زمانبندی داروها و انسولین بسیار مهمه. تنظیم دز انسولین و دارو باید حتما با مشورت پزشک مربوطه باشه.
در خصوص وعده صبحانه پیشنهاد استفاده از ترکیب مناسبی از کربوهیدرات های پیچیده، پروتئین، فیبر و چربی های سالم است:

• کربوهیدرات‌های پیچیده و با شاخص گلیسمی پایین : این نوع کربوهیدرات‌ها باعث افزایش تدریجی قند خون می‌شوند. به عنوان مثال:

• نان سبوس‌دار (غنی از فیبر)
    • جو دوسر
    • نان گندم کامل
  • پروتئین و چربی‌های سالم: این مواد کمک می‌کنن تا احساس سیری بیشتر داشته باشید و از افزایش قند خون بعد از غذا جلوگیری می‌کنن. پیشنهاد می‌کنم در صبحانه از منابع پروتئینی مثل:

• تخم‌مرغ (آب‌پز یا به صورت املت بدون روغن زیاد)
    • پنیر کم چرب
    • ماست یونانی ساده
    • مغزها و دانه‌ها (مثل بادام یا گردو)
      استفاده کنید.
  • سبزیجات: سبزیجات برگ‌سبز (مثل اسفناج، گوجه فرنگی یا خیار) می‌توانند همراه با صبحانه مصرف شوند و فیبر مورد نیاز بدن را تأمین کنند.

نمونه صبحانه:

• یک عدد تخم‌مرغ آب‌پز یا املت با سبزیجات
  • یک تکه نان سبوس‌دار
  • ۶ عدد بادام درختی خام یا ۲ عدد گردو
  • سبزیجات تازه
  • چای بدون قند یا قهوه بدون شکر (اگر نوشیدنی می‌خواهید)
2 پسندیده