دخترم ۱۱ سالشه و ۳ ساله که دیابت نوع ۱ داره یک ماه پیش آزمایش A1C دادیم اندازه اش ۱۱/۷ بود حدود دوهفته پیش یهویی قند دخترم بالا رفت و اصلا پایین نمیومد حتی با انسولین زدن . بردم بیمارستان بستریش کردن دکتر دوز انسولین هاش رو زیاد کرد الان حدود دو هفته میشه که قنداش تنظیم نمیشه گاهی بالا میره گاهی پایین میاد قند پایینش هم ۱۵۸ میاد. من انسولین لانتوس که صبح ها ۲۰ واحد میزدم دیگه آخر انسولینش بود ۲۶ واحد توی سرنگش بود گفتم برای اینکه فردا انسولین رو تازه بردارم و بازش کنم برای امروزش همون ۲۶ واحد رو تزریق کردم ایا این کارم برای دخترم خطر داره یا نه خیلی میترسم خواهشا کمکم کنید
تزریق مقدار بیشتری از انسولین تجویزشده میتواند احتمال افت قند خون را افزایش دهد. لانتوس (انسولین گلارژین) یک انسولین طولانیاثر است و برخلاف انسولینهای سریعالاثر، پیک مشخص و شدیدی ندارد؛ با این حال، اگر مقدار تزریقشده بیشتر از نیاز بدن باشد، میتواند باعث افت قند خون شود و این اثر ممکن است برای مدت طولانی ادامه داشته باشد.
با توجه به اینکه دختر شما اخیراً نوسانات زیادی در قند خون داشته و امروز نیز دوز بیشتری از لانتوس معمولش تزریق کرده، توصیه میکنم در 24 الی 48 ساعت آینده قند خونش را با دقت بیشتری کنترل کنید .
علائم افت قند خون میتواند شامل لرزش، تعریق، گرسنگی، ضعف، رنگپریدگی، تپش قلب، سرگیجه، سردرد، بیقراری یا تغییر رفتار، گیجی و خوابآلودگی باشد. اگر قند خون پایین باشد و کودک هوشیار و قادر به خوردن باشد، باید طبق دستورالعمل پزشک خود ، افت قند را با کربوهیدرات سریعالاثر درمان کنید.
بهطور کلی قند خون زیر 70 mg/dL پایین محسوب میشود و اگر قند به زیر 60 برسد، باید آن را جدی گرفت و سریعاً برای درمان افت قند اقدام کرد. در صورت تکرار افت قند و یا افت قند شدید که به درمان پاسخ نمیدهد یا کاهش سطح هوشیاری حتما به یک مرکز درمانی مراجعه فرمایید.